Adevarul: „Investitorii de pe piata de capital s-au batut pe actiunile Alumil”

Sursa : Adevarul

Autor : Raluca Ungureanu

„Interesul foarte ridicat pentru actiunile Alumil si implicit teama ca nu vor reusi sa cumpere pachetul de titluri dorit i-au determinat pe majoritatea investitorilor sa supraliciteze in cadrul ofertei publice initiale, derulata de companie. Valoarea subscrierilor, de circa 130 milioane de euro, arata ca piata romaneasca poate absorbi oferte publice de actiuni de peste 50 milioane de euro.

Desi inca de la primele informatii legate de oferta publica de actiuni (IPO), lansata de Alumil, investitorii s-au aratat foarte interesati de aceste operatiuni, totusi suprasubscrierea titlurilor oferite de peste 15 ori a reprezentat o reala surpriza. Aceasta s-a datorat, in principal, concurentei acerbe dintre investitori, majoritatea lor supralicitand pentru a putea obtine un pachet de actiuni apropiat de cel dorit.

Actiunile societatii au potential de crestere dupa listare

„Intrucat oferta Alumil s-a facut prin piata, iar informatiile privind gradul de subscriere au fost publice, o buna parte dintre investitori au subscris o suma mult mai mare, pentru a putea achizitiona actiunile pe care si le doreau”, a declarat, pentru Adevarul, Dorin Danescu, presedintele Star Asset Management.” (…)

Lasă un răspuns