Ziarul Financiar: „Cele mai mari profituri la Bursa au venit din tevi si elicoptere”

Sursa : Ziarul Financiar

„Producatorii de tevi, dar si unele companii din industria aeronautica si electronica au adus printre cele mai mari castiguri de pe piata de capital in primele 8 luni ale acestui an, in conditiile in care profiturile acestor companii au inregistrat cresteri importante in prima jumatate a anului.

Unele sectoare industriale, precum cel al productiei de tevi, cel aeronautic sau cel al productiei de echipamente electronice, au inregistrat cresteri importante in ultimii ani, in contextul cresterii la nivel mondial a cererii pentru bunuri de capital, in special din partea economiilor emergente, precum China sau Rusia. Cresterea pretului titeiului a determinat o crestere puternica a cererii de echipamente pentru industria extractiva si cea petrochimica, evolutie care a inceput in urma cu circa trei ani.

„Cel putin in Europa de Est se observa o crestere a interesului pentru companiile din industrie. Majoritatea companiilor industriale s-au privatizat si investitorii care le-au preluat au intentii serioase. Pe de alta parte, din cauza ca o buna perioada de timp aceste companii au mers prost, actiunile lor au ramas subevaluate, ceea ce ofera un potential ridicat de crestere pentru perioada urmatoare”, a explicat Dorin Danescu, directorul societatii de administrare a investitiilor Star Asset Management. Fondurile pe care el le administreaza au in portofoliu participatii la mai multe companii industriale.” (…)

Lasă un răspuns