Ziarul Financiar : „Activele fondurilor mutuale au reusit sa treaca de 0,2% din PIB”

Sursa : Ziarul Financiar

Autor : Roxana Pricop

„Industria fondurilor deschise de investitii a sarit de pragul de 200 de milioane de euro la sfarsitul lunii aprilie, raportand o crestere de aproape 49% in ultimul an, potrivit raportului lunar emis de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Activele fondurilor sunt echivalente cu 0,2% din PIB sau cu 0,6% din capitalizarea Bursei. Activele nete ale celor 33 de fonduri deschise de investitii care activeaza pe piata au atins pentru prima data 201,7 milioane de euro, evolutia pietei bursiere si randamentele superioare inflatiei aduse de fondurile mutuale alimentand cresterea activelor.(…)

Desi nu se plaseaza pe primele locuri in clasamentul celor mai performante fonduri mutuale, fondurile cu plasamente diversificate au concentrat in luna aprilie cel mai mare volum de active, 246,9 milioane de lei, si cei mai multi investitori, 49.513 din totalul de 78.569 de investitori. Performerii fondurilor cu plasamente diversificate au fost in luna aprilie fondul Bancpost Active Balance, cu un plus al unitatii de fond de 5,3%. Fondul Star Focus, administrat de Star Asset Management, a crescut, dupa valoarea unitatii de fond, cu 4,2% in luna aprilie.”(…)

Lasă un răspuns