Adevarul: „Fondurile mutuale, atractive pentru straini in cel mult trei ani”

Sursa : Adevarul

Autor : Raluca Bara

„Randamentele fondurilor deschise de investitii care activeaza pe piata romaneasca sunt greu de egalat de performantele inregistrate pe pietele externe. Cu toate acestea, piata romaneasca a fondurilor de investitii este mult prea mica in momentul de fata pentru a atrage o mai mare incredere din partea investitorilor straini. ” (…)

„Activele nete ale celor 33 de fonduri deschise de investitii care activeaza pe piata romaneasca totalizau, la sfarsitul lunii mai, 725,7 milioane de lei, reprezentand la momentul respectiv 0,9% din capitalizarea bursiera.

Alexandru Danila, director general adjunct la SAI Star Asset Management, explica faptul ca piata romaneasca a fondurilor de investitii este mult prea mica pentru a genera un grad mai ridicat de incredere din partea investitorilor straini. „Practic, intreaga piata nu este mai mare decat activele unui fond mediu de investitii din afara”, subliniaza Danila. Analistii apreciaza ca activele unui fond de investitii care intentioneaza sa iasa pe pietele externe pentru a atrage investitori trebuie sa depaseasca cel putin 50 milioane de euro. In plus, este nevoie de transparenta si de produse mai atractive. ” (…)

Lasă un răspuns