Ziarul Financiar: „De ce sa-ti pui banii la banca daca fondurile mutuale aduc randamente de 20% pe an?”

Sursa : Ziarul Financiar

Autor : Roxana Pricop

Fondurile mutuale au adus in acest an investitorilor randamente de pana la 11,5%(…)

Fondurile mutuale cu actiuni in portofoliu au fost cele mai performante in acest an, inregistrand aprecieri de pana la 11,5% (deci randament anualizat de peste 20%) in perioada cuprinsa intre 31 decembrie 2010 si 3 iunie 2011.
In acest an, principalul indice bursier-BET – a raportat o apreciere de 5,6%, in timp ce indicele BET-FI, ce reda evolutia actiunilor celor cinci SIF-uri si ale Fondului Proprietatea, s-a apreciat cu 3,7%. Desi performanta principalilor indici bursieri a fost modesta in primele cinci luni ale anului, actiuni precum cele ale combinatului chimic Oltchim s-au apreciat cu 650%, cele ale combinatului Azomures cu peste 70%, in contextul unor achizitii facute de investitori strategici. (…)

Pe locul secund in topul celor mai performante cinci fonduri mutuale se situeaza fondul de indice Certinvest XT Index, al carui portofoliu imita structura indicelui bursier BET-XT, cu un randament de 9,44% in 2011. Pe locul al treilea se situeaza fondul diversificat Star Next cu un randament de 9,36%.

Lasă un răspuns