Adevarul: „Fondurile pe actiuni au inregistrat cea mai buna evolutie in noiembrie”

Sursa : Adevarul

Autor : Raluca Ungureanu

„Dupa o perioada mai dificila, in care fondurile pe actiuni s-au confruntat cu scaderi ale unitatilor de fond din cauza corectiilor repetate de la bursa, sfarsitul de an este, se pare, de bun augur. Astfel, in luna noiembrie, intrarile nete de capitaluri (valoare achizitii minus valoare rascumparari) in fonduri pe actiuni s-au ridicat la 18,98 milioane de lei, mai bine de jumatate din intrarile aferente intregii piete.

Apetitul ridicat al investitorilor pentru fondurile pe actiuni rezida si din numarul mai ridicat al noilor intrati comparativ cu celelalte categorii de fonduri. Astfel, in noiembrie, fondurile pe actiuni au inregistrat 427 de investitori noi. In acelasi timp, fondurile diversificate, care de regula sunt in topul preferintelor jucatorilor, au inregistrat 375 noi intrati. Activul net al fondurilor pe actiuni s-a majorat pe parcursul lunii noiembrie cu 12%, pana la 190.156 milioane de lei.”

(…)

„Dinamici semnificative ale activelor au fost inregistrate in noiembrie si de fondurile Active Dinamic (39,2%) si Star Next (34,9%). „Dinamica foarte buna din noiembrie a fondului Star Next s-a datorat intrarii unor noi investitori, precum si majorarii investitiilor de catre cei existenti”, a declarat pentru Adevarul Dorin Danescu, presedintele societatii Star Asset Management. Fondul a intrat in atentia investitorilor datorita randamentelor oferite, in conditiile unei piete in scadere.

„O serie de plasamente mai vechi au ajuns in aceasta perioada la maturitate, ceea ce a condus la cresterea valorii unitatilor de fond. In plus, Star Next este un vehicul mai nou pe piata romaneasca, care si-a consolidat pozitia cam in luna octombrie”, a mai precizat Danescu. ” (…)

Lasă un răspuns