Despre noi

SAI STAR ASSET MANAGEMENT este o societate independenta de administrare a investitiilor, fondata pe principiul gestionarii active a portofoliului si riscului asociat. Preocuparea noastra primara este pentru protejarea capitalului administrat si livrarea unor rezultate de exceptie in orice mediu economic, prin imbinarea experientei acumulate cu un proces de investitie riguros si inovativ.

Compania a fost infiintata in 2006, de catre o parte a conducerii uneia dintre primele societati de administrare a investitiilor de pe piata romaneasca. Echipa de management este reprezentata semnificativ in actionariatul societatii, fapt ce intareste alinierea intereselor noastre cu cele ale clientilor.

Am reusit intr-un timp relativ scurt sa ne constituim intr-un partener de incredere pentru numerosi clienti privati si institutionali. Succesul nostru este construit pe o platforma solida ce imbina forta financiara, o echipa cu expertiza puternica pe piata de capital si un model analitic de selectie a oportunitatilor.

Pentru a veni in intampinarea unor asteptari diferite cu privire la risc, randament sau nivelul de implicare, am dezvoltat o paleta larga de produse menite sa raspunda acestor cerinte:

STAR NEXT

Fond deschis de investitii, cu profil de risc mediu, orientat cu preponderenta catre plasamente in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti.

STAR FOCUS

Fond deschis de investitii, cu profil de risc scazut, orientat cu preponderenta catre investitii monetare si instrumente financiare cu venit fix.

STAR VALUE

Fond de investitii alternative ce vizeaza atragerea in mod privat a resurselor financiare disponibile de la persoane fizice si juridice.

MULTICAPITAL INVEST

Fond de investitii alternative ce vizeaza atragerea in mod privat a resurselor financiare disponibile de la persoane fizice si juridice.

 • De ce sa investiti cu noi

  Experienta solida pe piata de capital ne-a ajutat sa dezvoltam un mix unic de avantaje competitive ce sta la baza livrarii de performante consistente in orice mediu economic.

  SIGURANTA. Protejarea investitiei clientilor nostri reprezinta principiul fundamental care ne ghideaza orice decizie. In linie cu aceasta convingere, am conceput un proces riguros de management al riscului care asigura identificarea celui mai bun echilibru intre risc si oportunitate, precum si stabilitatea fondurilor in cazul unor evenimente neasteptate cu impact pe piata.

  EXPERTIZA. Cu peste 15 ani de experienta in domeniu, atat managementul cat si actionariatul nostru se bucura de know-how solid in administrarea investiilor. Intelegerea dinamicii pietelor financiare, precum si dezvoltarea unui proces analitic inovativ, ne-au permis livrarea de rezultate superioare in cele mai bune conditii de risc.

  DEDICATIE PENTRU PERFORMANTA. Pentru ca in final cifrele sunt cele care conteaza, obiectivul nostru este identificarea celor mai bune oportunitati de investitie si obtinerea unor randamente atractive de-a lungul intregului ciclu economic. Cea mai buna dovada a performantei este loialitatea clientilor nostri: peste 90% dintre clienti si-au pastrat conturile active din primul an de functionare a societatii.

  MANAGEMENT ACTIV. Administrarea investitiilor la cel mai inalt standard presupune un proces continuu de analiza strategica, gestiune a riscului si anticipare a directiilor pietelor financiare. Avand convingerea ca numai un mangement activ al portofoliului poate aduce rezultatele asteptate de investitorii nostri, ne punem la dispozitie toate resursele si know how-ul in aceasta directie.

  INDEPENDENTA. SAI STAR ASSET MANAGEMENT nu este o divizie a unui grup financiar. Ca si companie independenta beneficiem de o mai mare flexibilitate si rapiditate de reactie la evolutia pietelor si a oportunitatilor sau riscurilor asociate. In plus, actionariatul societatii include in proportie semnificativa echipa de management, fapt ce intareste alinierea intereselor noastre cu cele ale clientilor.

 • Cum investesc

  Va prezentam mai jos pasii necesari pentru a investi in oricare dintre fondurile administrate de SAI STAR ASSET MANAGEMENT. Inainte de efectuarea oricarei investitii, va recomandam consultarea Prospectului de Emisiune al fondului, disponibil in sectiunea Documente.

  Subscrierea pentru oricare dintre fondurile noastre se poate efectua:

  I. Prin prezentarea la SAI STAR sau la oricare din sediile distribuitorilor nostri:

  1. Se prezinta actul de identitate
  2. Reprezentantii nostri completeaza formularul de subscriere pe baza informatiilor oferite de Dvs.
  3. Se semneaza formularul de subscriere
  4. Se efectueaza plata sumei ce se doreste a fi investita in fond. Plata se poate efectua in numerar sau prin ordin de plata, iar valoarea unitatilor de fond alocate se calculeaza la data incasarii, respectiv la data intrarii in cont a banilor.
  5. Cel tarziu in prima zi lucratoare ulterioara datei emiterii unitatilor de fond, Societatea emite pe un suport durabil un Certificat de investitor in care se evidentiaza in mod distinct operatiunea de subscriere care a condus la emiterea lui, prin care se atesta participarea investitorului la Fond, si notifica investitorul si pune documentul la dispozitia acestuia. Certificatul de investitor poate fi ridicat de investitor si de la sediul Societatii, de la ghiseul de distributie unde a efectuat operatiunea, sau, la cerere, poate fi transmis prin posta, e-mail sau fax.

   II. Prin asistenta pe email, telefon sau fax din partea SAI STAR :

  1.Contactati prin telefon sau email  un reprezentant al societatii noastre
  2.Se transmite actul de identitate scanat sau prin fax pentru preluarea datelor dvs. persoanale
  3. Reprezentantii nostri completeaza formularul de subscriere pe baza informatiilor oferite de Dvs, prin email, telefon sau fax
  4. Consultantii nostri genereaza formularul de subscriere si il transmit in modalitatea agreata, pe email sau fax
  5. Se semneaza formularul de subscriere iar acesta se prezinta la sediul SAI STAR.
  6. Se efectueaza plata sumei ce se doreste a fi investita in fond. Plata se poate efectua in numerar, la sediul nostru, sau prin ordin de plata, iar valoarea unitatilor de fond alocate se calculeaza la data incasarii, respectiv la data intrarii in cont a banilor.
  7. Cel tarziu in prima zi lucratoare ulterioara datei emiterii unitatilor de fond, Societatea emite pe un suport durabil un Certificat de investitor in care se evidentiaza in mod distinct operatiunea de subscriere care a condus la emiterea lui, prin care se atesta participarea investitorului la Fond, si notifica investitorul si pune documentul la dispozitia acestuia. Certificatul de investitor poate fi ridicat de investitor si de la sediul Societatii, de la ghiseul de distributie unde a efectuat operatiunea, sau, la cerere, poate fi transmis prin posta, e-mail sau fax.

 • Mesaj catre investitori

  In urma cu unsprezece ani, un grup restrans de manageri cu experienta in industria financiara am pornit SAI STAR din convingerea ca piata romaneasca are nevoie de o societate independenta de administrare a investitiilor, cu o abordare strategica inovativa si orientare catre performante superioare.

  In acest timp ne-am bucurat de increderea unui numar tot mai ridicat de clienti privati si institutionali, avand in acest moment active administrate de peste 100 milioane RON.

  Angajamentul nostru a ramas pentru excelenta in tot ceea ce facem.  Incercam sa intrunim obiectivele financiare si de investitie ale clientilor nostri cu o echipa experimentata de profesionisti, un proces riguros de control al riscului si politici inovative de plasament. Credem in diversificarea investitiilor pentru generarea de rezultate consistente cu risc redus – directie care se traduce nu doar in diversificarea structurii activelor, ci si a strategiilor de plasament.

  Desi in ultimii ani am traversat impreuna cea mai dificila perioada din economia moderna,SAI STAR si-a dovedit soliditatea si valoarea.  Dupa ce in perioada 2009-2017 am obtinut un randament al FDI STAR FOCUS de peste 50% iar al FDI STAR NEXT de peste 95%, obiectivul nostru pentru perioada urmatoare este protejarea valorii reale a capitalului si valorificarea recuperarii economice asteptate.  Desi nu putem promite rezultate pe termen scurt, suntem increzatori in performante de exceptie pe termen mediu si lung.

  Privim cu incredere spre viitor. Evolutia pietelor financiare, sub-evaluarea curenta a actiunilor cotate la bursa de valori, precum si tendinta de reducere  a dobanzilor la depozitele in banci  fac din aceasta perioada un moment perfect pentru diversificare si plasarea fondurilor disponibile intr-o societate de administrare a investitiilor.  Impreuna, putem crea un plus de valoare prin responsabilitate si expertiza.

  Va multumim!

  Alexandru Danila – Director General

S.A.I. STAR ASSET MANAGEMENT SA, a fost infiintata prin Decizia nr. 730/23.03.2006 a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (actual Autoritatea de Supraveghere Financiara -ASF)  si are ca obiect principal de activitate administrarea organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare (OPCVM) si administrarea fondurilor de investitii alternative (F.I.A), avand numarul de inregistrare in Registrul ASF PJR05SAIR/400021 (in calitate de societatete de administrare a investitiilor) si numarul de inregistrare in Registrul ASF PJR07.1AFIAI/400002 (in calitate de administrator de fonduri de investitii alternative).